Station A

Location |
San Francisco, Ca
Client |
NRG (Station A)
Designer |
Completion Date |
2016
The Little House Project at NRG’s Station A is experimental and progressive. Designed as a sustainable model home, The Little House’s aim is to demonstrate how a building can function as a micro ecosystem by integrating water, energy, and nutrients. The Little House Project incorporates a composting toilet, rainwater collection and treatment for potable indoor use, and a constructed off-grid graywater wetland. On-site solar panels meet the building’s water system and electricity demands, while co-functioning as an additional rainwater collection surface. The success of Station A’s Little House collaborative design efforts, namely its close work with city officials, has catalyzed the development of composting toilet and rainwater-to-potable permits throughout the city of San Francisco.
Tags |
composting
greywater

Station A

Location |
San Francisco, Ca
Client |
NRG (Station A)
Designer |
Completion Date |
2016
The Little House Project at NRG’s Station A is experimental and progressive. Designed as a sustainable model home, The Little House’s aim is to demonstrate how a building can function as a micro ecosystem by integrating water, energy, and nutrients. The Little House Project incorporates a composting toilet, rainwater collection and treatment for potable indoor use, and a constructed off-grid graywater wetland. On-site solar panels meet the building’s water system and electricity demands, while co-functioning as an additional rainwater collection surface. The success of Station A’s Little House collaborative design efforts, namely its close work with city officials, has catalyzed the development of composting toilet and rainwater-to-potable permits throughout the city of San Francisco.
Tags |
composting
greywater

Station A

Author |
Story Excerpt:
READ THE STORY ON MEDIUM HERE
Tags |
composting
greywater
No items found.

Media |
Media Date |
Media Summary:
Tags |
composting
greywater

Station A

Location |
San Francisco, Ca
Client |
NRG (Station A)
Designer |
Completion Date |
2016
The Little House Project at NRG’s Station A is experimental and progressive. Designed as a sustainable model home, The Little House’s aim is to demonstrate how a building can function as a micro ecosystem by integrating water, energy, and nutrients. The Little House Project incorporates a composting toilet, rainwater collection and treatment for potable indoor use, and a constructed off-grid graywater wetland. On-site solar panels meet the building’s water system and electricity demands, while co-functioning as an additional rainwater collection surface. The success of Station A’s Little House collaborative design efforts, namely its close work with city officials, has catalyzed the development of composting toilet and rainwater-to-potable permits throughout the city of San Francisco.
Tags |
composting
greywater